nieuws

Test vertelt klant welk ‘pensioendier’ hij is

Pensioen

Een beer, een struisvogel, een vis of een kat? Wie de pensioentest van het Verbond van Verzekeraars invult, ontdekt wat voor ‘pensioendier’ hij is en krijgt tips op maat voor verder inzicht in zijn situatie.

Test vertelt klant welk ‘pensioendier’ hij is

De test onder het motto ‘maak het beest in je los’ wordt tijdens de Pensioen3daagse die morgen begint, ingezet bij de activiteiten van verzekeraars. De test is door TNS Nipo ontwikkeld op verzoek van het Verbond van Verzekeraars en beschikbaar voor iPhone, Android, tablets en computers. Uit de eerste uitkomsten blijkt dat bijna veertig procent van de Nederlanders ‘beren op de weg’ ziet bij het nadenken over het toekomstig pensioen. Deze burgers vinden het onderwerp redelijk interessant, maar de informatie die ze tot zich nemen, stemt ze eerder bezorgd dan gerust. Achtentwintig procent van de Nederlanders steekt als het over pensioenen gaat liever de kop in het zand en een minderheid van zeventien procent meent goed op de hoogte te zijn en voelt zich als het onderwerp op ‘pensioenen’ komt als een vis in het water.
Op maat
De test die bestaat uit elf vragen met elk zeven keuzemogelijkheden, is gebaseerd op een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat laat zien dat het belangrijk is dat pensioencommunicatie ‘op maat’ gebeurt. “Burgers die in hoge mate zijn geïnteresseerd in hun pensioensituatie kunnen meer informatie opnemen, dan consumenten die er niet mee bezig zijn, is de gedachte. Toch kan ook deze laatste groep met gerichte tips geholpen zijn en aan het denken worden gezet”, aldus het Verbond.

Reageer op dit artikel