nieuws

PPI-klanten Goudse krijgen overstapaanbod van BeFrank

Pensioen

Klanten van De Goudse PPI krijgen binnenkort een voorstel om hun pensioen onder te gaan brengen bij BeFrank. De Goudse heeft zijn PPI-activiteiten beëindigd en is met BeFrank overeengekomen dat de bestaande klanten door de joint venture van Delta Lloyd en BinckBank worden benaderd om over te stappen.

PPI-klanten Goudse krijgen overstapaanbod van BeFrank

"Wij willen een soepele overgang realiseren naar een gerenommeerde pensioenuitvoerder, met minimaal een gelijkwaardig aanbod", aldus Goudse-bestuursvoorzitter Michel Lamie. Volgens hem is BeFrank uiteindelijk als beste uit de bus gekomen na een uitvoerig selectieproces. BeFrank-directievoorzitter Folkert Pama noemt het benaderen van de Goudse-relaties "een volgende stap richting het betreden van de mkb-markt."
Grotere concurrentie
De Goudse gaat zich weer richten op de kernmarkten inkomensverzekeringen en zakelijke schadeverzekeringen. Het bedrijf was sinds begin vorig jaar actief met het Goudse Bedrijfspensioen, maar noemt de concurrentie op de PPI-markt groter dan voorzien. Met name de prijsmarkt die is ontstaan, bracht de verzekeraar begin deze zomer tot het besluit om de eigen PPI weer op te doeken. Daarnaast viel de groei van de markt tegen, zo verklaarde Lamie in juli tegenover AM.
Hoeveel werkgevers hun pensioen bij de Goudse-PPI hebben ondergebracht, is niet bekend. BeFrank heeft inmiddels meer dan 15.000 deelnemers in de boeken.

Reageer op dit artikel