nieuws

Pensioenfilmpjes voor horecapersoneel

Pensioen

Negen van de tien Nederlandse horeca- en cateringmedewerkers zijn totaal onwetend als het over het pensioeninkomen gaat. Het online PensioenCafé.nl met korte, toegankelijke en ludieke filmpjes moet het personeel pensioenbewuster maken.

Pensioenfilmpjes voor horecapersoneel

Wouter van den Brink van Pensioenfonds Horeca & Catering: "Iedere medewerker in de horeca en de catering bouwt automatisch pensioen op, maar vrijwel niemand weet dat. Schriftelijke informatie hierover wordt nauwelijks gelezen en waarschijnlijk totaal niet begrepen. Horecamedewerkers behoren tot de minst pensioenbewuste medewerkers van Nederland."
Met bijna 1 miljoen medewerkers en een jaarlijkse omzet van € 14 miljard is de horeca één van de grootste werkgevers van Nederland. Uit onderzoek van TNS NIPO voor ‘Wijzer in geldzaken’ blijkt dat 84% van de horecamedewerkers volledig pensioenonbewust is. 
PensioenCafé.nl wil horecamedewerkers op ludieke wijze aanspreken en bewust maken van de impact van de juiste pensioenkeuzes voor de toekomst. "In het interactieve café ontmoet je in korte filmpjes andere horecamedewerkers op een vrijgezellenfeest en kom je een ruziemakend stel tegen dat misschien wel gaat scheiden", aldus de makers. De filmopnamen vinden deze week plaats in Café Aad van Wolf in Purmerend. De portal wordt half september geopend.

Reageer op dit artikel