nieuws

‘Budgetbejaardenhuis’ verzinsel van Delta Lloyd

Pensioen

Het plan voor een Budget Bejaardenhuis in Breda is niet echt, maar in scene gezet door Delta Lloyd. “Met de ophef die de afgelopen dagen is ontstaan, hebben we mensen wakker willen schudden om kritisch naar hun pensioen te kijken”, aldus de pensioenverzekeraar.

‘Budgetbejaardenhuis’ verzinsel van Delta Lloyd

Ondernemer Aad Ouborg kwam deze week in het nieuws omdat hij de Koepelgevangenis in Breda wilde ombouwen tot ‘budgetbejaardenhuis’. Ouderen zouden er tegen de helft van de gangbare prijs een kamer kunnen krijgen, die ze moesten delen met iemand anders.
Een grap, zo blijkt nu. Paul Medendorp, lid Raad van Bestuur Delta Lloyd legt uit dat aandacht vragen voor pensioen niet zo gemakkelijk is. “Met het Budget Bejaardenhuis hebben we op een prikkelende manier laten zien wat er kan gebeuren als je je pensioen niet goed geregeld hebt. En uit de vele reacties van de afgelopen dagen is gebleken dat dit voor niemand een wenselijk toekomstbeeld is.

Verkeerde been
Delta Lloyd zegt zich te realiseren dat mensen op het verkeerde been gezet kunnen zijn, maar vindt dat het belang van pensioenbewustzijn deze aanpak rechtvaardigt. “Er zijn geen plannen om een Budget Bejaardenhuis te ontwikkelen, niet door Delta Lloyd en niet door Aad Ouborg. De mensen die zich de afgelopen dagen hebben ingeschreven, worden vanzelfsprekend door Delta Lloyd geïnformeerd.”

Reageer op dit artikel