nieuws

Aegon realiseert groei in Leven

Pensioen

Aegon zag de verkoop van nieuwe levensverzekeringen in het tweede kwartaal stijgen met 21% tot € 520 mln. De verkoop van ongevallen-, ziektekosten- en schadeverzekeringen daalde met 7% naar € 187 mln als gevolg van het beëindigen van enkele distributie-overeenkomsten.

Aegon realiseert groei in Leven

De positieve trend in verkopen van spaar- en pensioenproducten zet door, concludeert het verzekeringsconcern. De groei in Leven is met name te danken aan goede pensioenverkopen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het onderliggend resultaat groeide met 5% tot € 478 mln. De nettowinst daalde licht (2%) naar € 243 mln door verlies op ‘fair value items’ als gevolg van hogere aandelenkoersen, volatiele aandelenmarkten en stijgende rente. Ook wijst Aegon op de "Dutch KoersPlan provision" waarvoor € 25 mln opzij is gezet.
Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur: “De toename van ons onderliggend resultaat en onze verkopen in het afgelopen kwartaal bevestigen dat Aegon op de juiste weg is met zijn strategische transformatie. Er is een aanhoudend sterke vraag naar onze aan pensioen gerelateerde producten. We zijn nieuwe distributie-overeenkomsten aangegaan die de netwerken van Aegon versterken, ons bereik vergroten en ons goed positioneren voor verdere groei van de verkoop in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Spanje."
Wynaendts doelt daarbij ondermeer op het feit dat Aegon door pensioenadviesbureau Mercer is geselecteerd als een van drie partners in de markt voor DC-pensioenen.

Reageer op dit artikel