nieuws

Pensioenregister trekt minder bezoek in 2012

Pensioen

In 2012 is mijnpensioenoverzicht.nl 2.211.229 keer bezocht. Het bezoekersaantal ligt daarmee lager dan in 2011 (ruim 3 miljoen bezoekers). Dat staat in het jaarverslag van de Stichting Pensioenregister.

Pensioenregister trekt minder bezoek in 2012

In 2011 zorgde de lancering van de site voor een grote piek (1 miljoen bezoekers in de eerste twee weken). Volgens de stichting nemen de vragen aan mijnpensioenoverzicht.nl en de druk om nog meer informatie te ontsluiten toe. “Ons is gevraagd een rol te vervullen in het denken over een pensioendashboard: een veelbesproken idee voor een online platform dat burgers in staat stelt hun financiële planning voor de oude dag in kaart te brengen “, aldus voorzitter Francine Giskes.
De website werd in juni uitgebreid met de mogelijkheid om gegevens uit het pensioenoverzicht te downloaden, zodat ze kunnen worden gebruikt in software voor financiële planning van bijvoorbeeld financieel adviseurs. Voor consumenten en adviseurs is het wenselijk om op elk gewenst moment over de meest actuele gegevens te beschikken, ook als er gedurende het jaar een verandering plaatsvindt zo stelt het stichtingsbestuur. “Om die reden vragen we de sector om de gegevens vaker te verversen. Bij een pensioenkorting zullen bezoekers per pensioenfonds te zien krijgen of de korting al in hun gegevens is verwerkt.”
Pensioenuitvoerders betalen € 0,49 per actieve deelnemer voor het register.

Reageer op dit artikel