nieuws

AFM stuurt pensioenkantoren herinneringsbrieven

Pensioen

De Autoriteit Financiële Markten gaat vanaf 12 augustus herinneringsbrieven naar pensioenkantoren sturen om ze te attenderen op de deadline voor het insturen van de vereiste diploma’s. De teller staat nu op 394 definitief verleende deelvergunningen.

AFM stuurt pensioenkantoren herinneringsbrieven

In februari van dit jaar waren er 200 vergunningen aan pensioenkantoren verleend, begin juni was dat aantal opgelopen naar ongeveer 300. De toezichthouder zei eerder te verwachten dat het aantal vergunningen eind dit jaar tussen de 500 en 1.000 zal liggen.
Kantoren die hun werkzaamheden in pensioenverzekeringen willen voortzetten, moesten vorig jaar een diploma of een inschrijfbewijs voor een opleiding overleggen. Ruim 2000 kantoren voldeden hieraan. Zij hebben tot 1 januari 2014 de tijd om te voldoen aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen.
Volgens een woordvoerder omvatten de 394 verleende vergunningen niet alleen instellingen vanuit het overgangsregime. “DIt getal is inclusief nieuw verleende vergunningen.”

Reageer op dit artikel