nieuws

Teller AFM staat op 300 Wft-pensioenvergunningen

Pensioen

Een half jaar voordat pensioenadviseurs niet meer zonder Wft-vergunning mogen adviseren, heeft de AFM circa 300 pensioenvergunningen verstrekt. De toezichthouder verwacht dat het aantal vergunningen eind dit jaar tussen de 500 en 1.000 zal liggen. Zo’n 20% van de Wft-pensioenvergunningen is verstrekt aan accountants.

Teller AFM staat op 300 Wft-pensioenvergunningen

Dat liet AFM-manager Rudy van Leeuwen weten op het pensioencongres dat door de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD) en de erkenningsregeling Register Pensioenadviseurs (RPA) werd georganiseerd. Vorig jaar hadden nog 2.700 adviseurs gemeld dat zij een vergunning wilden gaan halen. Daarmee konden zij nog tot eind dit jaar zonder vergunning actief zijn in pensioenadvisering.
Van Leeuwen benadrukte tijdens het congres dat de AFM-leidraad voor pensioenadvies niet altijd strikt gevolgd moet worden. “Het is geen checklist. De leidraad vat alles samen wat de revue zou kunnen passeren. Het is afhankelijk van de klant of een adviseur daar dieper of minder diep op moet ingaan.”

Reageer op dit artikel