nieuws

Voogd & Voogd stapt ook in zorg- en complexe producten

Pensioen

De toekomst van het intermediair ligt volgens Voogd & Voogd bij het creëren van totaalrelaties en het op één plaats in de keten beheren en ontsluiten van administraties. Om daarin een leidende rol te kunnen spelen, breidt de puur op schade georiënteerde serviceprovider de Digitale Adviseur uit met zorg- en complexe producten.

Voogd & Voogd stapt ook in zorg- en complexe producten

De vernieuwde Digitale Adviseur wordt komend najaar geïntroduceerd. Vanaf dat moment kan een advieskantoor zijn complete portefeuille naar het extranet van Voogd & Voogd uploaden in een zogenaamde Registratietool. En compleet betekent in dit geval ook echt compleet, zegt algemeen directeur Bas de Voogd: “Beperk je dat tot alleen de Voogd & Voogd-producten van een klant, dan beperk je dus ook de adviesmogelijkheden.”

Uniek klantprofiel
De Registratietool registreert alle producten die een bemiddelaar in zijn portefeuille heeft. Door in dit proces naast de bemiddelaar ook actief de klant en de data van de verzekeraars te betrekken, moet vervolgens een uniek klantprofiel ontstaan waaruit de Digitale Adviseur zijn adviezen genereert. Het klantprofiel en polisoverzicht worden via ‘slimme’ koppelingen rechtstreeks met verzekeraars up-to-date gehouden.

Administratie en advies
De bemiddelaar kan op elk gewenst moment zijn klantgegevens en polissen in de Registratietool raadplegen, indien gewenst aangevuld met eigen notities en taken. Hier vindt hij ook elke dag zijn adviezen terug, die ’s nachts door de Digitale Adviseur zijn klaargezet. “Dat levert dus elke ochtend weer nieuwe ‘to do’s’ voor de adviseur op. Hij kan zijn tijd ten volle benutten aan het geven van adviezen, de administratie neemt de registratietool van hem over”, aldus De Voogd, die tevens claimt dat een bemiddelaar met deze tools niet langer 70% van zijn tijd kwijt is aan administreren, maar in plaats daarvan 70% zinvol kan adviseren en bemiddelen.
In het vrijdag verschenen AM 8 een interview met Bas de Voogd waarin hij nader ingaat op de vernieuwingen die op stapel staan.
 

Reageer op dit artikel