nieuws

Delta Lloyd laat senioren viool spelen voor aanvullend pensioen

Pensioen

Delta Lloyd zet op de laatste Koninginnedag tijdens vrijmarkten in Amsterdam senioren in die viool spelen voor een aanvullend pensioen. De verzekeraar wil op die manier de toehoorders stimuleren om zich op tijd te buigen over hun pensioen. Op die manier kan een noodgedwongen tweede carrière als straatmuzikant wellicht worden vermeden.

Delta Lloyd laat senioren viool spelen voor aanvullend pensioen

Veel Nederlanders zijn volgen Delta Lloyd onvoldoende op de hoogte van hun inkomen na pensionering. Leon van Riet, Algemeen Directeur Delta Lloyd Leven: “Jarenlang ging men ervan uit dat je vanaf je 65e levensjaar 70% van je laatstverdiende loon ontving”, aldus algemeen directeur Leon van Riet van Delta Lloyd Leven. “Dat is allang niet meer zo. Sterker nog: als het aan het kabinet ligt gaan we nog verder versoberen en mogen werknemers blij zijn als ze later nog uitkomen boven 40% van het laatstverdiende loon.”
Pensioenbewustzijn onstaat volgens Van Riet bij veel mensen pas bij de aanschaf van de eerste leesbril. “Als je dan pas tot de ontdekking komt dat je pensioen niet toereikend is, is het vaak te laat om er nog wat aan te doen. En dan is het beeld dat we nu laten zien van de senioren die viool spelen voor geld, wellicht het toekomstbeeld dat we voortaan kunnen verwachten op Koningsdag.”
Het geld wat ingezameld wordt met viool spelen gaat naar de Geldkoffer voor het basisonderwijs, een initiatief van het Nibud. De koffer bevat lesmateriaal over financiën voor  groep 7 en 8, het VMBO en Praktijkonderwijs.

Reageer op dit artikel