nieuws

Pensioenfonds Achmea genomineerd voor Gouden Pump

Pensioen

Pensioenfonds Achmea is genomineerd voor de VIIP Gouden Pump Award 2013. De Award is bestemd voor een organisatie die aantoonbaar werk maakt van de benoeming van vrouwen in besturen, op toezichthoudende en managementposities in de wereld van institutionele pensioenen. Abvakabo FNV en Robeco zijn de andere twee genomineerden.

Pensioenfonds Achmea genomineerd voor Gouden Pump

De winnaar wordt op 16 april bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van het kennisnetwerk  Vrouwen In Institutioneel Pensioen (VIIP). Het is de tweede keer dat de VIIP de Gouden Pump Award uitreikt. De eerste werd vorig jaar uitgereikt aan TKP Investments.
Met de award wil VIIP vrouwen in de pensioensectoer beter zichtbaar maken. Het aandeel van vrouwen in besturen, toezichtsorganen en beleidsbepalende functies in de sector moet als het aan VIIP ligt van nu 10% naar minimaal 30%. Organisaties en besturen met een evenwichtige personeelsopbouw zijn volgens het kennisnetwerk aantoonbaar innovatiever en slagvaardiger, kunnen beter omgaan met verandering, benutten meer potentieel, hebben meer voeling met de markt en zijn succesvoller. VIIP telt 220 leden, die werkzaam zijn bij bij pensioenfondsen, pensioenuitvoerders, pensioenverzekeraars en hun adviseurs.

Reageer op dit artikel