nieuws

Pensioenen van kleinere fondsen vaak naar verzekeraars

Pensioen

Van alle portefeuilles van pensioenfondsen die zichzelf opheffen, wordt twee derde overgedragen aan een verzekeraar. Een derde gaat over naar een ander pensioenfonds, zo bericht het Financieele Dagblad vandaag. Vooral de kleinere fondsen kiezen voor overdracht aan een verzekeraar.

Pensioenen van kleinere fondsen vaak naar verzekeraars

Het dagblad deed een onderzoek op basis van DNB-cijfers. Daaruit blijkt dat het aantal pensioenfondsen sinds 2007 is gekrompen van 713 naar 414. Op de markt voor vrijkomende pensioenportefeuilles hebben vooral Nationale-Nederlanden, Aegon en Delta Lloyd hun slag geslagen. Van de pensioenfondsen zijn het Pensioenfonds Grafische Bedrijven, Zorg en welzijn en PME het meest actief geweest met overnames. Volgens Pensioenfederatie-directeur Gerard Riemen en Delta Lloyd-directeur Leon van Riet heffen fondsen zich vooral op vanwege de aangescherpte eisen voor het bestuur van een pensioenfonds. Vooral ondernemingspensioenfondsen kiezen voor aansluiting bij een verzekeraar, aldus Van Riet. Wat Riemen betreft mogen pensioenfondsen wat meer actief de markt op om kleinere pensioenfondsen over te halen zich bij hen aan te sluiten.
Volgens cijfers van toezichthouder DNB verkeren op dit moment 54 pensioenfondsen in liquidatie.
(FD, pag. 1)
Zie ook:
Fondsbestuurders onder druk door eisen aan hun deskundigheid
(FD, pag. 13)
Ander verzekeringsnieuws vandaag in de media:
‘Zakendoen voor het eerst in jaren minder riskant’
(Trouw, pag. 15)
Huizenveiler spint geen garen bij crisis
(Trouw – de Verdieping, pag. 7)
‘Zuinige’ Osborne staat onder druk om Britse huizenmarkt te blijven stimuleren
(FD, pag.7)

Reageer op dit artikel