nieuws

Nationale Waarborg valt over naam pensioenkeurmerk

Pensioen

De introductie van pensioenkeurmerk ‘Nationale Waarborg Pensioenadvies’ afgelopen vrijdag, is bij garantieverstrekker Nationale Waarborg in het verkeerde keelgat geschoten. “Ze gebruiken onze naam, dat zorgt voor veel onduidelijkheid in de branche.”

Nationale Waarborg valt over naam pensioenkeurmerk

“Onze advocaat is er al mee bezig”, zegt directeur Antoinette Kalkman van Nationale Waarborg. Ze vertelt sinds afgelopen vrijdag de nodige telefoontjes te hebben gehad. “Mensen vroegen zich af waarom wij ineens in pensioen gingen. Maar dat doen we helemaal niet en dat zijn we ook volstrekt niet van plan!”
Volgens Kalkman lijken de twee namen teveel op elkaar. “Wij werken al tien jaar onder deze naam. We vinden dat het pensioenkeurmerk een andere naam moet aannemen. Er zijn legio namen te verzinnen, lijkt me zo.”
Het pensioenkeurmerk wordt in de markt gezet door de Netherlands Quality Agency (NQA), een bureau dat vooral bekend is van visitaties en accreditaties in het hoger onderwijs. Directeur Paul Thijssen zegt de brief van de advocaat af te wachten. “Wij hebben er niet bij stilgestaan dat er verwarring zou kunnen ontstaan met Nationale Waarborg. We gaan serieus naar de brief kijken.”

Reageer op dit artikel