nieuws

Aegon verruimt dekking ANW-hiaatpensioen

Pensioen

Aegon verruimt kosteloos de dekking in het ANW-hiaatpensioen tot de nieuwe AOW-leeftijd. Werknemers hebben hierdoor volgens de verzekeraar meer zekerheid, terwijl het de werkgevers een extra overlegronde met de ondernemingsraad uitspaart.

Aegon verruimt dekking ANW-hiaatpensioen

De verhoging van de AOW-leeftijd raakt ook het ANW-hiaatpensioen. Bij overlijden van een werknemer stopt de uitkering nu als de partner 65 jaar wordt, terwijl de AOW-uitkering later ingaat (tussen de een maand en twee jaren na de 65ste verjaardag). Aegon breidt de dekking van nog niet-ingegane ANW-hiaatpensioenen nu al uit tot de nieuwe AOW-leeftijd. Dat betekent dat de partner van een werknemer die nu overlijdt een uitkering ontvangt tot de eigen AOW-uitkering begint. Tot de pensioenregeling is aangepast, uiterlijk in 2014, is de verruimde dekking zonder tariefaanpassing. “Bijkomend voordeel is dat de werkgever nu voor deze wijziging geen formeel overlegtraject met deelnemers en de OR hoeft op te starten over gewijzigde ANW-hiaatregeling en dat opnieuw zou moeten doen als de pensioenregeling wordt aangepast aan de pensioenleeftijd 67 jaar”, aldus Aegon.

Reageer op dit artikel