nieuws

Nog 1800 kantoren zonder pensioendiploma

Pensioen

Slechts 200 kantoren hebben inmiddels hun pensioendiploma opgestuurd naar de AFM. Er zijn dus nog 1800 financiële dienstverleners die voor 1 januari 2014 moeten aantonen dat de juiste diploma’s zijn behaald. Kantoren die niet in de race zijn voor de deelvergunning, moesten hun dossiers overdragen. Een kleine 400 ondernemingen verzuimde om dat te doen.

Nog 1800 kantoren zonder pensioendiploma

De Autoriteit Financiële Markten maakte vandaag deze tussenstand bekend. Om aan de nieuwe eisen van Wft pensioen te kunnen voldoen, moesten de kantoren die hun werkzaamheden in pensioenverzekeringen willen voortzetten vorig jaar een diploma of een inschrijfbewijs voor een opleiding overleggen. Ruim 2000 kantoren voldeden hieraan. Zij hebben tot 1 januari 2014 de tijd om te voldoen aan de nieuwe vakbekwaamheidseisen.
Kantoren die niet zo’n bewijs opstuurden, moesten hun portefeuille overdragen. Uit het Self Assessment van 2012 blijkt echter dat 385 financiële dienstverleners op 31 oktober 2012 nog beschikten over een pensioenportefeuille, maar hier geen juiste vergunning voor hadden. “Deze partijen hebben een individuele terugkoppeling gekregen, waarin we hebben aangegeven dat ze de portefeuille zo spoedig mogelijk moeten overdragen”, aldus de AFM. “Het gaat hier veelal om relatief kleinere portefeuilles van één tot tien contracten die enkel beheerd worden.”

Reageer op dit artikel