nieuws

Avéro zoekt concurrentie met PPI’s

Pensioen

Avéro Achmea komt met het Waardewijs Pensioen Basis, een standaard premieovereenkomst op basis van lage nominale administratiekosten, maar met een fiks verrichtingentarief voor bijkomende werkzaamheden. “Geschikt voor werkgevers die alleen willen betalen voor wat ze daadwerkelijk afnemen.”

Avéro zoekt concurrentie met PPI’s

Het is de derde premieovereenkomst van Avéro, naast het Waardewijs Pensioen en het Waardewijs Pensioen Compact. De nominale administratiekosten per werknemer zijn laag. Een bedrijf met één tot vijf deelnemers betaalt € 75 per deelnemer per jaar en dat bedrag slinkt naar € 30 per jaar als de onderneming meer dan 100 deelnemers inbrengt. Voor mutaties moet betaald worden. Inkomende of uitgaande waardeoverdrachten kosten € 150 per stuk, maar ook een echtscheiding moet betaald worden à raison van € 200. Het wijzigen van de regeling kost voor een bedrijf tot vijf deelnemers € 1.600. Een grote werkgever is daarvoor € 4.000 kwijt. En dan is de adviseur nog niet betaald. En ja, zegt Gideon Lamot, marktmanager pensioen bij Avéro, dan gaat het niet alleen om wijzigingen op initiatief van de werkgever, maar ook om wettelijke wijzigingen. Lamot durft dan ook niet te beweren dat het basisproduct uiteindelijk goedkoper is dan de compact-variant. “Toch is er onder werkgevers behoefte aan een dergelijke variant. Voordeel is dat je niet betaalt voor wat je niet nodig hebt. Bij een all-in tarief doe je dat wel, maar zijn er ook geen verrassingen. Het is maar wat je wilt. Wij denken dat grotere werkgevers eerder in zijn voor deze basisvariant. Zij kunnen makkelijker onverwachte kosten opvangen.”
Volgens Lamot concurreert het Waardewijs Pensioen Basis met het aanbod van de bestaande premiepensioeninstellingen. In tegenstelling tot Nationale-Nederlanden, Aegon, ASR, Delta Lloyd en De Goudse beschikt Avéro niet over zo’n vehikel. “Wij kunnen zo’n regeling prima aanbieden zonder er een nieuwe uitvoerder voor op te richten. Werkgevers hebben vooral behoefte aan een goed pensioen en niet zozeer aan een nieuwe uitvoerder.”
Met het nieuwe product wil Lamot een dialoog op gang brengen over kostentransparantie en verrichtingentarief. “Veel PPI’s hanteren lage basiskosten, maar vragen veel voor extra verrichtingen. Dat doen wij met ons nieuwe product ook. De werkgever rekent zich nogal eens rijk door te veel op het basistarief te focussen. Transparantie over bijkomende kosten is hier dus extra belangrijk.”

Reageer op dit artikel