nieuws

Delta Lloyd claimt grootste leven- en pensioenproductie

Pensioen

Volgens topman Niek Hoek heeft Delta Lloyd vorig jaar van alle verzekeraars in ons land de meeste levens- en pensioenverzekeringen verkocht. “Financials die hun zaken op orde hebben, kunnen nu grote slagen maken in hun marktpositie. Zo waren wij vorig jaar marktleider in nieuw afgesloten levensverzekerings- en pensioenproducten. Dat bewijst dat we goed op weg zijn voor klanten.”

Delta Lloyd claimt grootste leven- en pensioenproductie

Hoek hield dinsdag in het Amsterdamse Concertgebouw een nieuwjaarstoespraak voor klanten en relaties.De bestuursvoorzitter van Delta Lloyd is te spreken over het begin van 2013, omdat de groep afgelopen maand definitief afscheid heeft genomen van Aviva als aandeelhouder en omdat in België een beursnotering werd verkregen.
Ook bij Hoek is het terugwinnen van het vertrouwen van de klant een centraal thema. “Doen wat je belooft, dat is echt waar het om draait. Als je zegt dat je dingen oplost, versimpelt, verbetert, moet je dat ook waarmaken.” Hoek zou graag zien dat de nieuwe regels rondom de hypotheekrenteaftrek worden versoepeld. “Waarom kijken we niet in eerste instantie naar een gedeeltelijke aflossing? Zo blijft de koopkracht op een gezond niveau en worden de risico’s van te hoge hypotheekschulden beperkt.” De strengere acceptatie-eisen baren hem zorgen. “Nog strengere eisen kunnen op de korte termijn nadelige gevolgen hebben voor de kredietverlening aan onze klanten en de woningmarkt. Dit terwijl juist nu het zo belangrijk is, om hier te stimuleren in plaats van te beperken.”

Reageer op dit artikel