nieuws

Waardering pensioenverzekeraars sterk gedaald

Pensioen

De dienstverlening van levensverzekeraars aan het intermediair is dit jaar duidelijk achteruitgegaan, zo blijkt uit het jaarlijkse Prestatieonderzoek van Adfiz. Het rapportcijfer voor pensioenverzekeraars is gedaald naar een magere 6,3, tegen 6,6 vorig jaar. In tegenstelling tot eerdere jaren is geen prijs uitgereikt aan de best presterende collectieve levensverzekeraar: geen enkele maatschappij scoorde een 7 of hoger.

Waardering pensioenverzekeraars sterk gedaald

Het onderzoek heeft in de diverse categorieën weinig verrassingen opgeleverd: de namen van de winnaars zijn gelijk aan die van vorig jaar: de Noordhollandsche van 1816 (Schade), Legal & General (Leven individueel), Stad Holland (Ziektekosten), Movir (Inkomen) en Dela (Uitvaart). De best gewaardeerde pensioenverzekeraar is Generali, maar het gemiddelde cijfer van 6,6 geeft geen recht op een prijs. Vorig jaar was Zwitserleven met een 7,1 (nu 6,4) nog nummer een.
Behalve de collectieve levensverzekeraars krijgen ook de branches Schade, Inkomen en Leven individueel een gezamenlijk rapportcijfer onder de 7; zij scoren afgerond een 6,9.
Adfiz wijst op de grote verschillen tussen verzekeraars onderling: “Met deze grote verschillen tussen verzekeraars is kwaliteit een belangrijk keuzecriterium voor de klant”, aldus directeur Hanneke Hartman, die daarin tevens een toegevoegde waarde ziet voor de adviseur. “Uit dit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van verzekeraars fors uiteen kan lopen. Die gebruikerservaring is online niet beschikbaar. Alleen adviseurs die dagelijks met een groot aantal verschillende verzekeraars werken beschikken over actuele, betrouwbare en deskundige gebruikerservaring. Zij kunnen de klant bij de keuze van een verzekeringsproduct een betere uitgangspositie bieden.”

Reageer op dit artikel