nieuws

Pensioen ex-partner ook op Mijnpensioenoverzicht

Pensioen

Mijnpensioenoverzicht.nl is uitgebreid met informatie over het pensioen dat voor de ex-partner is bestemd. Het gaat om het deel van het pensioen waarover bij echtscheiding afspraken zijn gemaakt. Door de toevoeging krijgen bezoekers van de site met ex-partners beter inzicht in hun toekomstige pensioen en AOW.

Pensioen ex-partner ook op Mijnpensioenoverzicht

Vaak hebben mannen als hoofdkostwinner tijdens een eerder huwelijk meer pensioen kunnen opbouwen. Bij pensionering moet een deel daarvan worden afgestaan aan de ex-vrouw. Daardoor hebben vooral gescheiden mannen vaker een lager pensioen dan gedacht. Francine Giskes, voorzitter van Stichting Pensioenregister, is blij met de aanvulling: “Als je net gescheiden bent, heb je vaak nog wel op je netvlies staan wat je moet afdragen aan je ex-partner, maar jaren later niet meer. Wie wil weten hoe hij er straks werkelijk voor staat, kan dat nu met één druk op de knop zien door met zijn DigiD in te loggen op mijnpensioenoverzicht.nl.”
Ze wijst er verder op dat de gemiddelde leeftijd van mensen die scheiden stijgt. “Er resteert hun dus minder tijd om het pensioengat dat ontstaat door de scheiding te herstellen. Voor hen is het eens te meer belangrijk dat zij weten hoe zij ervoor staan, zodat zij hun plannen daarop kunnen afstemmen.” Vooralsnog ziet alleen de betalende partner om hoeveel pensioen het gaat. De ex-partner die het pensioen ontvangt, kan nog niet zien hoeveel hij of zij krijgt.

Reageer op dit artikel