nieuws

Meerderheid werknemers vertrouwt eigen pensioenfonds niet

Pensioen

Meer dan de helft van de werknemers (55%) heeft weinig of geen vertrouwen in het pensioenfonds of de pensioenverzekeraar waarbij via de werkgever pensioen wordt opgebouwd. Dit blijkt uit onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eerder dit jaar uitvoerde.

Meerderheid werknemers vertrouwt eigen pensioenfonds niet

Van de werknemers heeft 46% niet zoveel vertrouwen in het eigen pensioenfonds, 9% heeft er helemaal geen fiducie in. Ruim een derde (34%) heeft tamelijk veel vertrouwen in de pensioenaanbieder, terwijl slechts 3% aangeeft er veel vertrouwen in te hebben.
Vooral werknemers tussen de 35 en 45 jaar en laagopgeleiden hebben weinig vertrouwen in hun pensioenaanbieder. Onder mensen met een lagere opleiding heeft 60% een gering vertrouwen in hun pensioenfonds- of verzekeraar tegenover 51% bij hogeropgeleiden. Waar werknemers van middelbare leeftijd zich veel zorgen maken over hun pensioen, valt ook op dat 17% van de jongste werknemers (17-35 jaar) er geen mening over heeft. 
Het wantrouwen hangt vooral samen met de zorgen over het eigen inkomen op latere leeftijd. Van de werknemers die geen vertrouwen hebben in hun pensioenaanbieder is 20% bezorgd dat het inkomen op latere leeftijd niet genoeg zal zijn. Bij de minderheid die de aanbieders wel vertrouwen is er slechts bezorgdheid bij 4%.

Reageer op dit artikel