nieuws

VVD wil af van pensioenplicht

Pensioen

VVD wil af van pensioenplicht

De inkt van het nu al beruchte regeerakkoord tussen Rutte en Samsom is nog niet droog of de VVD komt alweer met een nieuwe majeure wijziging voor de toekomst op de proppen. De liberalen willen af van de Wettelijke pensioenplicht. Dat staat in het rapport ‘Eigen keuze, samen sterk’ van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD.

Burgers moeten volgens de Teldersstichting zelf kunnen bepalen hoe ze hun aanvullend pensioen opbouwen.  De basis blijft ook in het liberale plan de AOW. Daarboven kan iedereen zelf tot een bepaald maximum fiscaal vriendelijk pensioen opbouwen. De pensioenopbouw is gekoppeld aan de persoon en niet aan diens baan waardoor zelfstandigen dezelfde mogelijkheden krijgen om pensioen op te bouwen als werknemers. Deelnemers bepalen als het aan de liberalen ligt straks zelf wie hun pensioen uitvoert.  De verplichte deelname aan een bedrijfs(tak)pensioenfonds vervalt daarmee.

Reageer op dit artikel