nieuws

Verbond bepleit meer keuzevrijheid bij pensioen

Pensioen

Werknemers moeten niet langer verplicht gebonden zijn aan een pensioenfonds van de bedrijfstak waarin ze werken. Dat stelde Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, maandagochtend in een interview met BNR Nieuwsradio. Volgens Weurding moeten werknemers meer keuzevrijheid krijgen bij pensioenen om zo een “passende balans tussen zekerheid, prijs en ambitie” te vinden.

Verbond bepleit meer keuzevrijheid bij pensioen

De oproep tot meer keuzevrijheid is mede ingegeven door de wens van het nieuwe kabinet om  te snijden in de fiscale ondersteuning van de pensioenopbouw. Jongeren bouwen een tot 25% lager pensioen op dan de huidige generatie gepensioneerden. Ook worden steeds meer onzekerheden concreet gemaakt voor pensioendeelnemers en gepensioneerden. Het Verbond van Verzekeraars dringt er bij Rutte II op aan om de wens van keuzevrijheid op het gebied van pensioenen te onderzoeken en daar invulling aan te geven.
Bang dat werknemers hiervoor geen interesse hebben, is Weurding niet: “Keuzevrijheid zorgt juist voor meer betrokkenheid en bewustwording van werknemers. Daarnaast verwacht ik ook dat deze ontwikkeling het aanbod van pensioenproducten ten goede zal komen en zal zorgen voor meer innovatie op de pensioenmarkt.” Onlangs bepleitte ook de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD, een einde aan de verplichte deelname aan een pensioenfonds.
 

Reageer op dit artikel