nieuws

Towers Watson wil PPI starten

Pensioen

Towers Watson heeft samen met Syntrus Achmea een beschikbarepremieregeling ontwikkeld. De PPI is in aanvraag bij De Nederlandsche Bank. Plan is om met meerdere verzekeraars en vermogensbeheerders samen te werken.

Towers Watson wil PPI starten

De Towers Watson-PPI draait volledig om het bieden van inzicht aan werknemer en werkgever. “Er is een pensioenregeling ontwikkeld die de werknemer helpt zelf de regie te voeren over zijn pensioen en te sturen op voor hem relevante criteria. Daarbij worden ook de risico’s en haalbaarheid van de scenario’s getoond.” De drie letters van PPI staan bij Towers Watson voor ‘personal pension insight’. “Wij kiezen er bewust voor te communiceren in grootheden die relevant zijn voor de werknemer. Dus reëel besteedbaar inkomen en gewenste pensioenleeftijd en inleg, in plaats van lifecycles, beleggingsstructuren en risicoprofielen. Daarmee bieden wij een innovatieve oplossing, die in de behoefte van een aantal van onze klanten voorziet.”
Syntrus Achmea levert het administratieplatform en de webportalen. Daarnaast worden meerdere verzekeraars en meerdere vermogensbeheerders ‘aangehaakt’. DNB heeft nog een aantal aanvragen voor een PPI liggen, onder meer die van PGGM en Rabobank wacht nog op groen licht. Tot nog toe kregen er acht permissie.

Reageer op dit artikel