nieuws

‘Pensioenleeftijd nog eerder naar 68’

Pensioen

Herman Kappelle liet afgelopen dinsdag tijdens de opening van de Aegon Pensioenweek weten dat de kans dat de aanvullende pensioenen al in 2016 vanzelf naar 68 jaar verschuiven levensgroot is. Na contact met de Belastingdienst blijkt dit nog een jaar eerder te zijn: 2015.

‘Pensioenleeftijd nog eerder naar 68’

De Belastingdienst heeft Kappelle laten weten dat de tekst van de Wet op de Loonbelasting zo gelezen moet worden dat niet de beslissing in 2015 genomen wordt, maar de maatregel zélf. De beslissing valt in 2014.
De Wet op de Loonbelasting bepaalt dat als de levensverwachting verder stijgt, de pensioenleeftijd moet worden verhoogd.  Aan de hand van die formule (artikel 18) wordt jaarlijks bekeken of de pensioenleeftijd verder omhoog moet. Als in 2014 blijkt dat de levensverwachting van een 65-jarige in 2025 de 21,26 jaar passeert, en die kans is groot, dan wordt de pensioenleeftijd al een jaar later verhoogd naar 68 jaar.
 

Reageer op dit artikel