nieuws

Weurding: ‘Rente op UPO naar 2,4 procent’

Pensioen

Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars, zegde gisteravond in TROS-programma Radar toe dat verzekeraars met ingang van 2013 niet meer zullen rekenen met 4% rente bij het samenstellen van de uniforme pensioenoverzichten voor beschikbare premieregelingen, maar met 2,4%.

Weurding: ‘Rente op UPO naar 2,4 procent’

“Vanaf volgend jaar gaan we werken met de door De Nederlandsche Bank vastgestelde lange termijnrente en die komt voor 2013 uit op 2,4%. Dat geeft een heel ander beeld van de aan te kopen pensioenuitkering”, aldus Richard Weurding. In de uitzending stond het UPO centraal. De informatie daarin is te rooskleurig werd in Radar geconcludeerd. Dit ondanks het feit dat er sinds dit jaar een waarschuwingstekst op het UPO staat.
Ook Gerard Riemen, directeur van de Pensioenfederatie werd aan de tand gevoeld. Het korten op de pensioenen is niet zichtbaar is in de bedragen die genoemd worden op het UPO. “Nu is nog steeds niet duidelijk hoeveel er precies gekort gaat worden en daarover kunnen de fondsen pas eind januari 2013 communiceren”, legde Riemen uit. 

Reageer op dit artikel