nieuws

Uitvoerders verversen Pensioenregister te weinig

Pensioen

Uitvoerders verversen Pensioenregister te weinig

Niet alle deelnemers kunnen hun pensioenaanspraken zien via het Pensioenregister, zo blijkt uit AFM-onderzoek. Dat ligt niet aan mijnpensioenoverzicht.nl, maar bij het niet aanleveren van gegevens door pensioenuitvoerders, aldus de toezichthouder.

Bovendien bleken niet alle pensioenuitvoerders de aanspraken die deelnemers via het Pensioenregister kunnen inzien binnen één maand na verzending van de UPO´s te verversen, zo constateert de AFM. Een vervolgonderzoek naar de aansluiting van pensioenuitvoerders op het Pensioenregister volgt. “Wij zullen ons vooral richten op de volledige zichtbaarheid en juistheid van de (aanlevering van) aanspraken in het Pensioenregister”, belooft de AFM.

Reageer op dit artikel