nieuws

CDA positief over handhaving omkeerregeling pensioenen

Pensioen

CDA-Kamerleden Pieter Omtzigt en Eddy van Huijm zijn blij met het voorstel van de commissie Inkomstenbelasting om de omkeerregeling bij pensioenen te handhaven.

CDA positief over handhaving omkeerregeling pensioenen

De Kamerleden reageerden op het rapport over de herziening van het belastingstelsel dat de  commissie gisteren naar buiten bracht. Hierin stelt de commissie onder meer dat de voorstellen om de omkeerregeling bij de pensioenen sterk in te perken of af te schaffen er toe zouden leiden dat op termijn pensioenen belastingvrij zouden worden; over de inleg is immers al belasting betaald. Bij een toenemende vergrijzing zou dat echter leiden tot een zware druk op werkenden.  Verder vinden de CDA’ers het positief dat er een mogelijkheid komt om de rente op de restschuld van hypotheken langer af trekken. De keuze voor een totale fiscalisering van de AOW valt minder goed bij de CDA’ers. “Dit betekent dat ook 65-plussers AOW-premie gaan betalen. Daarmee is de AOW haar karakter van een volksverzekering, waarvoor je premie betaalt, kwijt.”

Reageer op dit artikel