nieuws

AM en Aegon maken Pensioenjournaals

Pensioen

AM en Aegon zijn een pilot gestart op het gebied van internettelevisie voor de financiële dienstverlening: AMtv. Dit jaar worden vijf Pensioenjournaals gemaakt met nieuws en achtergronden uit de pensioenbranche.

De uitzendingen worden volledig onder verantwoordelijkheid van de redactie van AM geproduceerd en uitgezonden. AM krijgt daarbij de financiële ondersteuning van Aegon, maar blijft journalistiek geheel onafhankelijk. Herman Kappelle, directeur Aegon Adfis en hoogleraar Fiscaal Pensioenrecht aan de VU, zal in iedere uitzending een actuele opinie uitspreken. Jan Driessen, directeur communicatie van Aegon: “Onze intermediairs op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen is een mooie taak, die Aegon zelfs tot missie heeft gemaakt. Met Aegon Adfis is daar een lange en gewaardeerde traditie mee opgebouwd. Nu kunnen we de journalistieke vaardigheden van AM en de kennis van Aegon bundelen om de intermediair op een moderne, toegankelijke en actuele manier van het laatste nieuws en de achtergronden te voorzien.”
Na evaluatie aan het einde van 2012 wordt besloten of de pilot wordt doorgezet. Kluwer, de uitgever van AM, is voornemens ook op andere terreinen vormen van contentpartnerships te ontwikkelen. 
Bekijk de eerste aflevering hier.  

Reageer op dit artikel