nieuws

Delta Lloyd ruilt Friesland Bank in voor Deutsche Bank

Pensioen

Friesland Bank heeft het 51%-belang van Delta Lloyd in Friesland Bank Assurantiën teruggekocht. Daarmee wordt het assurantiebedrijf weer volledig onderdeel van Friesland Bank. Delta Lloyd zet in plaats daarvan een samenwerking op met Deutsche Bank voor de distributie van pensioenproducten.

Delta Lloyd ruilt Friesland Bank in voor Deutsche Bank

Sinds eind vorig jaar had Delta Lloyd een belang van 51% in Friesland Bank Assurantiën (FBA), goed voor een provisieomzet van € 15 mln. De 25 kantoren tellende assurantietak van Friesland Bank zou voor dertig jaar exclusief gaan bemiddelen in Delta Lloyd-producten. Door de overname van van Friesland Bank door Rabobank afgelopen voorjaar kwam de samenwerking echter op losse schroeven te staan. Delta Lloyd houdt wel zijn rol als preferred supplier voor verzekeringen bij Rabobank.
Het verzekeringsconcern heeft in Deutsche Bank een nieuwe distributiepartner gevonden: de bankfilialen in ons land gaan hun klanten de komende 30 jaar uitsluitend pensioenproducten van Delta Lloyd Groep verkopen. Voor individuele klanten wordt een oplossing van Ohra geboden, "waarbij klanten direct hun pensioen kunnen regelen". Zakelijke klanten kunnen zowel rechtstreeks (via Deutsche Bank) als via een adviseur een pensioenproduct sluiten. Daarnaast wordt het PPI-pensioen van BeFrank aangeboden. "Tevens werken BeFrank en Deutsche Bank aan het ontwikkelen van een pensioenvariant voor zakelijke klanten." Deutsche Bank heeft in ons land 17 kantoren, die zich richten op de zakelijke markt en vermogende particulieren.

Reageer op dit artikel