nieuws

Pensioenorganisaties koersen af op fusie

Pensioen

De Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD) en het bestuur van de erkenningsregeling Register Pensioenadviseurs (RPA) zijn in gesprek over een fusie. De organisaties maakten de wens om te komen tot één beroepsorganisatie voor pensioendeskundigen en -adviseurs afgelopen dinsdag bekend tijdens het jaarlijkse Pensioencongres dat NOPD en RPA samen organiseren.

Pensioenorganisaties koersen af op fusie

Beide organisaties tellen in totaal zo'n vijfhonderd leden. Door de krachten te bundelen hopen NOPD en RPA meer eenheid te krijgen onder pensioendeskundigen en -adiviseurs. "Je ziet ook bij accountants en belastingadviseurs dat belangenorganisaties onder één dak zijn gaan zitten", aldus NOPD-voorzitter Theo Gommer. "Het zou goed zijn als wij dat ook zouden doen, weliswaar met erkenning van verschillen tussen adviseurs van consumenten, mkb'ers of grote ondernemingen, maar samen kun je veel meer kracht ontwikkelen."

Reageer op dit artikel