nieuws

Nibe-SVV en Achmea samen in pensioenopleiding

Pensioen

Opleidingsinstituut Nibe-SVV gaat samen met Achmea Academy en De Vrije Universiteit (VU) Amsterdam opleidingen voor de het Wft-diploma Pensioenverzekeringen aanbieden. Het gaat volgens de drie partijen om een “breed en flexibel opleidingsaanbod”.

Nibe-SVV en Achmea samen in pensioenopleiding

Het doel is dat zowel ervaren als beginnende pensioenadviseurs zich op hun eigen manier op het examen kunnen voorbereiden. Om de beste manier te bepalen, kunnen zij een online quickscan doen, die leidt tot een gericht studie- of examenadvies. De leermiddelen bestaan onder meer uit een zelfstudiepakket met e-learning, praktijkcolleges en integratiedagen om de theorie te vertalen naar de dagelijkse adviespraktijk. Afsluitend kan een examentraining gevolgd worden.
De integratiedagen worden verzorgd door de Achmea Academy en zijn vooral gericht op het assessmentdeel van het examen. Kandidaten worden in twee dagen en in een groep van maximaal twaalf deelnemers intensief begeleid bij het vertalen van de theorie naar de praktijk.
De VU verzorgt tien praktijkcolleges van drie uur, waarin de juridische en fiscale aspecten van pensioenadvisering, financiële analyse en risicomanagement worden belicht. Als docent treden onder anderen op  Erik Lutjens, Herman Kappelle en Ben Schuurman.

Reageer op dit artikel