nieuws

Adfiz niet bekend met schrappen terugkoopverplichting pensioen

Pensioen

Adfiz niet bekend met schrappen terugkoopverplichting pensioen

“Wat een onzin”, is de reactie van Adfiz op de suggestie van PensioenPartner-directeur Paul van der Heide, dat de intermediairvereniging zou hebben ingestemd met het schrappen van de zogeheten terugkoopverplichting in samenwerkingsovereenkomsten die pensioenverzekeraars aan het intermediair aanbieden.

Volgens woordvoerder Joerie van Looij heeft Adfiz hierover geen contact gehad met pensioenverzekeraars en is de wijziging bij de vereniging niet bekend. "Onze mening is dat tegenover de inname van een pensioenportefeuille altijd een marktconforme vergoeding moet staan."
Volgens Adfiz baseert Van der Heide zich op de nieuwe samenwerkingsovereenkomsten van Nationale-Nederlanden. "De interpretatie van Van der Heide is dat NN in haar samenwerkingsovereenkomst bepaalt dat zij geen vergoeding verschuldigd zou zijn bij inname van de portefeuille. Die interpretatie blijkt onzorgvuldig, want in een aparte bijlage omschrijft NN de afkoopwaarde bij inname van de portefeuille expliciet, te weten voor levensverzekeringen éénmaal de jaarlijkse provisie plus de beloning die de aanbieder tot het moment van afkoop nog verschuldigd is voor advies en bemiddeling."
Volgens Adfiz is er derhalve sprake van een storm in een glas water.

Reageer op dit artikel