nieuws

Aegon wil recht op ‘zekerheidspensioen’ bij wet laten vastleggen

Pensioen

Aegon wil recht op ‘zekerheidspensioen’ bij wet laten vastleggen

Aegon vindt dat iedere individuele werknemer binnen zijn eigen pensioenregeling moet kunnen kiezen voor een pensioen dat gegarandeerd is. Alle verzekeraars en pensioenfondsen moeten zo’n zekerheidspensioen aanbieden en dat zou bij wet moeten worden vastgelegd. Daarvoor pleitte Aegon-directeur Jeroen de Munnik woensdag bij de opening van de Aegon Pensioenweek.

Een zekerheidspensioen kan niet verminderd worden als gevolg van bijvoorbeeld tegenvallende beleggingsresultaten en biedt de werknemer die dat wil houvast. Zekerheid wil in elk geval zeggen nominaal zeker; daarnaast kan een werknemer ook een waardevast pensioen kopen, een pensioen dat meestijgt met de inflatie. "Ongeacht de pensioenuitvoerder of het type pensioenregeling, vinden wij dat iedere werknemer de mogelijkheid moet hebben om te kiezen voor zo'n zekerheidspensioen", aldus De Munnik, die het idee binnenkort wil voorleggen aan de Tweede Kamer.
"Het zekerheidspensioen is toepasbaar in alle bestaande pensioenvormen. Hoe je ook pensioen opbouwt, er is altijd een garantie in te kopen. Wij denken dat de werknemer hiermee meer grip krijgt op zijn eigen inkomen voor later. Dat bevordert het vertrouwen in ons pensioenstelsel en dat is hard nodig", aldus De Munnik.

Reageer op dit artikel