nieuws

Examentraining (15): Wft Schade Zakelijk

Geen categorie

Examentraining (15): Wft Schade Zakelijk

De Wft-examens doen al 1,5 jaar flink wat stof opwaaien in zowel de branche als in Den Haag. De examens vormen nog steeds een grote zorg voor adviseurs. Daarom biedt amweb samen met opleidingsinstituut Hoffelijk Financieel de helpende hand door wekelijks een volledig uitgewerkte casus aan te bieden. Daarnaast biedt Hoffelijk Financieel adviseurs gratis de mogelijkheid om extra te oefenen met nieuwe casussen en kennisvragen. De eerste veertien examentrainingen staan hier. Deze week een casus met vragen uit de module Wft Schade Zakelijk.

Casus
Bert en Willem hebben al jaren een motorspeciaalzaak. Zij richten zich op de verkoop van nieuwe en gebruikte motorfietsen, de verkoop van onderdelen en het verrichten van reparaties. Door de teruglopende verkoop en het uitstellen van onderhoud door de berijders (waardoor de omzet in reparaties sterk is teruggelopen) zijn Bert en Willem al een tijd in overleg hoe zij het tij kunnen keren.

Bert en Willem zijn eensgezind en komen tot de conclusie dat de verkoop van motorkleding en helmen een welkome aanvulling op de activiteiten kan betekenen. Zij besluiten daarvoor een nieuw bedrijf op te richten en een winkelpand met magazijn te huren. De verkoopactiviteiten zullen zowel in de winkel als via een webshop plaatsvinden.

U bent al jaren de verzekeringsadviseur van Bert en Willem. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zij zich bij u melden met de vraag wat er op verzekeringsvlak allemaal geregeld moet worden. U komt tot de conclusie dat er onder andere een goederen-inventarisverzekering moet worden afgesloten.

U heeft voor de goederen-inventarisverzekering de volgende gegevens verzameld:

Voorraad helmen € 25.000,-
Voorraad motorjassen en broeken € 45.000,-
Voorraad motorlaarzen € 15.000,-
Inventaris € 8.500,-
Nieuwe vloer, gelegd met vloertegels € 5.000,-
Computerapparatuur (desktops) € 8.500,-
Geplaatste keuken/ wc ruimte € 10.000,-
Verrijdbare magazijnstellingen € 1.500,-

Bijlage:
VRKI-kaart 2015

Vraag 1:
Welk verzekerd bedrag moet voor huurdersbelang worden opgenomen?

A. € 11.500,-
B. € 15.000,-
C. € 16.000,-

Toetsterm 2c.2:
Beoordelen welke zaken of belangen van de klant onder de dekking van materiële verzekeringen kunnen worden geschaard, inclusief alle aanvullende dekkingen.

Inmiddels hebt u een aantal offertes voor een goederen-inventarisverzekering opgevraagd. U hebt deze offertes bekeken en geanalyseerd. U bent met Bert en Willem in gesprek over de passende oplossing. Bert en Willem vragen u met welke beveiligingseisen zij te maken gaan krijgen. U geeft aan dat voor het bepalen van de beveiligingseisen gebruik gemaakt kan worden van de Verbeterde Risicoklasseindeling (2015) voor woningen en bedrijven.

Vraag 2:
In welke risicoklasse zal het bedrijf van Bert en Willem worden ingedeeld?
(maak hiervoor gebruik van de bijgevoegde VRKI kaart)

A. Risicoklasse 2
B. Risicoklasse 3
C. Risicoklasse 4

Toetsterm 2c.2:
Beoordelen welke zaken of belangen van de klant onder de dekking van materiële verzekeringen kunnen worden geschaard, inclusief alle aanvullende dekkingen.

Het magazijn heeft een plat dak waar ook wat stoelen op zijn gezet zodat daar tijdens pauzes gezeten kan worden. U adviseert de stoelen weg te halen en niet meer op deze manier gebruik te maken van het dak omdat, gezien de constructie, hier lekkage van kan komen. Een aanwezige afvalcontainer staat bij de achterdeur en daar wordt veel kartonafval in gedeponeerd. U zegt dat deze container iedere avond binnengezet moet worden in een aanwezig afsluitbaar schuurtje.

Vul de volgende zin aan (meerdere antwoorden kunnen goed zijn).

Vraag 3:
Dit advies met betrekking tot de afvalcontainer is…
A. een organisatorische maatregel.
B. een compartimenteringsmaatregel.
C. een bouwkundige maatregel.
D. een maatregel om inbraak te voorkomen.
E. een maatregel om brand te voorkomen.
F. een maatregel om waterschade te voorkomen.

Toetsterm 2d.2
Voor een risico beoordelen welke maatregelen het meest zinvol zijn ter voorkoming of beperking van schade.

Vraag 4:
Voor de motorspeciaalzaak (in- en verkoop alsmede reparatie van motorfietsen) van Bert en Willem heeft u een nieuwe goederen-inventaris verzekering aangevraagd. U vraagt bij Verzekeraar X een offerte aan. Inmiddels is de risicoklasse-indeling bekend. Het bedrijf van Willem en Bert is ingedeeld in risicoklasse 2. Naast alle organisatorische, bouwkundige, meeneem beperkende en elektronische maatregelen vragen Bert en Willem zich af wat zij nog meer moeten doen.

A. Zij moeten zorgen voor alarmopvolging door de sleutelhouder(s) na melding naar de mobiele telefoon.
B. Zij moeten zorgen voor alarmopvolging door de particuliere alarmcentrale (PAC) naar een erkende Particuliere Bewakingsdienst.
C. Zij moeten zorgen voor alarmopvolging door de particuliere alarmcentrale (PAC) naar een erkende Particuliere Bewakingsdienst. De politie moet geïnformeerd worden (prioriteit 1). Technische alarmverificatie is verplicht.

Toetsterm 3c.1:
De kandidaat kan een advies opstellen.

Banner Hoffelijk Antwoorden

Banner Hoffelijk Meer oefeningen

Reageer op dit artikel