nieuws

Bezoekers amweb tonen coulance voor zakkende medewerkers

Geen categorie

Bezoekers amweb tonen coulance voor zakkende medewerkers

Medewerkers van advieskantoren die hun Wft-diploma niet gehaald hebben verdienen wel een beetje coulance, vinden de bezoekers van amweb. Een meerderheid koos voor die optie in de peiling van afgelopen week. We vroegen of een medewerker die zijn Wft-diploma niet haalt makkelijk ontslagen moet kunnen worden.

In totaal koos 36% voor de optie ‘Een paar maanden coulance mag wel’, maar niet iedereen toont hetzelfde begrip voor de collega’s. Ruim een kwart van de stemmers vindt dat iemand die zijn diploma niet kan halen, ongeschikt is voor zijn werk. Daarnaast zegt 20% dat op basis van dit moeilijke examenstelsel het niet mogelijk moet zijn om iemand te kunnen ontslaan en vindt 17% ontslag ook geen optie, zij kiezen ervoor om een andere functie binnen het bedrijf te zoeken.

De nieuwe peiling gaat over het advies van het Financieel Stabiliteitscomité om de LTV geleidelijk af te bouwen naar 90%. Minister Blok legde het advies meteen terzijde, maar zou de LTV niet lager kunnen dan 100%? Stem!

[poll6]

Reageer op dit artikel