nieuws

Pensioenfondsen geven Syntrus Achmea 345 miljoen aan nieuwe hypotheekmandaten

Financiële planning 1533

Vijf verschillende pensioenfondsen steken 345 miljoen euro in de Nederlandse woningmarkt, via het Particuliere Hypothekenfonds van Syntrus Achmea. Via de labels Syntrus, Attens en Tellius wordt inmiddels een hypotheekportefeuille van ruim 12 miljard euro beheerd.

Pensioenfondsen geven Syntrus Achmea 345 miljoen aan nieuwe hypotheekmandaten

“Wij zien een aanhoudend grote belangstelling van institutionele beleggers voor woninghypotheken”, zegt directievoorzitter van Syntrus Achmea Arthur van der Wal. “Het rendement-risicoprofiel van deze asset class blijft zeer aantrekkelijk, zeker nu de ECB de rente aanhoudend laag houdt.”

Aflossingen

Syntrus verwacht dit jaar voor 2,5 miljard aan nieuwe hypotheken te verstrekken. Daarvan komt 1,4 miljard euro uit nieuwe mandaten en 1,1 miljard uit aflossingen van bestaande hypotheken. Sinds begin deze maand verlaagt Syntrus automatisch de hypotheekrente als klanten door aflossing in een lagere risicoklasse komen.

Reageer op dit artikel