nieuws

Hypotheekaanbieders voortaan in Adfiz Prestatie Onderzoek

Financiële planning 869

Hypotheekaanbieders worden voortaan meegenomen in het Adfiz Prestatie Onderzoek. De gegevens zijn vanaf nu te vinden in de diverse vergelijkers van MoneyView, waarin ook de vernieuwd Adfiz-scores zichtbaar zijn.

Hypotheekaanbieders voortaan in Adfiz Prestatie Onderzoek

Adfiz is onlangs overgestapt van beoordelingen op basis van een schaal van 1 tot 10 naar de Net Promotor Score (NPS). Bij de NPS-methodiek wordt de vraag beantwoord in hoeverre adviseurs een bepaalde aanbieder bij anderen aanbevelen. De resultaten van het prestatieonderzoek van Adfiz waren eerder ook al zichtbaar in de vergelijkers van MoneyView; echter zorgt de nieuwe systematiek er volgens woordvoerder Sébastien Wulms voor dat er meer en verdiepender informatie beschikbaar is.

Hypotheekmodules

Met de introductie van de NPS-methodiek is het doorlopende onderzoek uitgebreid met de beoordeling van hypotheekverstrekkers. Volgens Adfiz was er grote behoefte aan deze uitbreiding, die betekent dat  iedereen met toegang tot de hypotheekmodules van MoneyView ook inzicht krijgt in hoeverre (collega-)adviseurs hypotheekverstrekkers aanbevelen dan wel ontraden.

Reageer op dit artikel