nieuws

Lloyds Bank krijgt nieuwe bankvergunning

Financiële planning 780

Lloyds Bank blijft ook na de Brexit actief in Nederland. Om dit mogelijk te maken, heeft de bank een nieuwe bankvergunning verkregen in Duitsland. Ook is het bijbehorende Europese paspoort voor de Nederlandse activiteiten verleend door DNB.

Lloyds Bank krijgt nieuwe bankvergunning

Lloyds Bank heeft proactief maatregelen getroffen om te kunnen garanderen dat de Nederlandse activiteiten na de Brexit ongestoord kunnen worden voortgezet. De Nederlandse klanten van het Britse bijkantoor worden overgedragen aan de nieuwe entiteit Lloyds Bank GmbH. Lloyds Bank GmbH heeft een bankvergunning in Duitsland en staat onder toezicht van de Duitse toezichthouder Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin). De Nederlandse activiteiten staan ook onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Nederlandse klanten

“We wilden deze stap zetten om de zekerheid te hebben dat we onze Nederlandse klanten zonder problemen kunnen blijven bedienen en om niet afhankelijk te zijn van politieke ontwikkelingen,” aldus Bertil Bos, voorzitter van de Raad van Bestuur van Lloyds Bank GmbH. “Daarnaast biedt de nauwere samenwerking met onze Duitse collega’s ons veel kansen. We hebben een gezamenlijke balans en kunnen bestaande producten over en weer uitrollen of nieuwe proposities voor beide markten ontwikkelen.”

Spaarrekeningen en hypotheken

De overdracht heeft geen inhoudelijke gevolgen voor Nederlandse klanten. Bestaande spaarrekeningen en hypotheken worden tegen dezelfde voorwaarden voortgezet. Ook blijven de activiteiten door het huidige team van medewerkers uitgevoerd worden vanuit het kantoor in Amsterdam. Voor klanten met een spaarrekening geldt dat hun spaargeld gegarandeerd wordt via het Duitse wettelijke garantiestelsel, tot een maximum van € 100.000. Nieuwe hypotheekaanbiedingen worden vanaf 25 maart 2019 uitgebracht door Lloyds Bank GmbH. De nieuwe bankvergunning leidt tot een uitbreiding van verantwoordelijkheden en taken op het Nederlandse kantoor op gebieden als Risk, Treasury en Finance.

Reageer op dit artikel