nieuws

ABP investeert € 500 mln in duurzame hypotheken Vista

Financiële planning 1083

Pensioenfonds ABP investeert de komende jaren ruim € 500 miljoen euro in duurzame hypotheken van Rabodochter Vista Hypotheken. Klanten die kiezen voor deze hypotheken krijgen een korting op hun hypotheekrente als de woning energielabel A heeft of dat verbouwing krijgt. Hiermee dragen beiden partijen naar eigen zeggen bij aan de verdere verduurzaming van de huizenmarkt.

ABP investeert € 500 mln in duurzame hypotheken Vista

ABP investeert via haar pensioenbelegger APG de komende jaren in totaal € 800 mln in hypotheken van Vista Hypotheken. Daarvan is ruim 500 miljoen bestemd voor duurzame hypotheken. ABP belegt wereldwijd circa 19 miljard euro in hypotheken. Daarvan wordt circa 4 miljard in Nederland belegd. Met de investering in Vista Hypotheken zet ABP stappen om haar hypotheekportefeuille meer groen te maken. Corien Wortmann, bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP: “De investering in Vista Hypotheken van Rabobank is voor ABP een mooie kans om onze hypotheekportefeuille uit te breiden en te vergroenen. Bovendien dragen we bij aan verduurzaming van woningen in Nederland.”

Geld van beleggers

Vista Hypotheken is sinds april vorig jaar in de lucht als nieuwe hypotheekverstrekker. Het label wordt net als andere regiepartijen gefund met geld van (pensioen)beleggers. De hypotheken worden alleen via het intermediair aangeboden. Hikmet Sevdican, directeur van Vista: “Het aanbod van een duurzaamheidskorting maakt Vista niet alleen onderscheidend voor hypotheekklanten, maar zeker ook voor institutionele investeerders. Wij zien dat zij op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden waarin naast rendement ook duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Dat zien we nu bevestigd in de investering van ABP, waar we trots op zijn.”

Reageer op dit artikel