nieuws

Monumentenvereniging lanceert huizensite voor monumentaal vastgoed

Financiële planning 1122

Nederland is vanaf vandaag een nieuwe huizensite rijker. Althans, alleen voor kopers en huurders die interesse hebben in een monumentaal pand. De Nationale Monumentenorganisatie (NMo) lanceert vandaag een portaal waar monumenten te koop en te huur worden aangeboden, overnacht kan worden of evenementen worden georganiseerd. De ‘Funda voor monumenten’ werd ontwikkeld op verzoek van de leden van de NMo.

Monumentenvereniging lanceert huizensite voor monumentaal vastgoed

Met het Nationaal Monumenten Portaal (NMP) wil de monumentenvereniging een laagdrempelige entree voor monumenten zijn bij het grote publiek. Een aantal organisaties had al een verkoop- of verhuurmodule online staan, zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, BOEi en Hendrick de Keyser. Met het portaal wilde NMo de versnippering oplossen.

Bewoning

Voor de NMo is het belangrijk dat particulieren zich ook weer warmlopen om een monument te overwegen. “Uitgangspunt was het gegeven dat bewoning en verantwoord gebruik van monumenten de beste waarborg zijn voor lange termijn instandhouding van monumenten”, zegt NMo-directeur Robert Quarles van Ufford in een persbericht.

De bouw van het platform werd mede mogelijk gemaakt door onder meer kerken- en monumentenverzekeraar Donatus en Van Lanschot. Volgens de NMo is er geen connectie of samenwerking met het grote Funda, maar hebben NVM en de aangesloten monumentenmakelaars wel bijgedragen aan de ontwikkeling van het platform.  

Reageer op dit artikel