nieuws

Triodos groeit verder in hypotheken

Financiële planning 1870

Triodos Bank verstrekte in de eerste helft van dit jaar 17,2% meer particuliere hypotheken. In 2017 maakte de duurzame geldverstrekker ook al een groei door in hypotheekverstrekking. In de halfjaarcijfers noteert de bank een winst van € 20,5 miljoen.

Triodos groeit verder in hypotheken

De totale kredietportefeuille van Triodos nam afgelopen halfjaar met 7,5% toe. Ongeveer een kwart van alle kredieten bestaat uit hypotheken, zowel aan gemeenten als particulieren. Voor particulieren bedroeg de groei in de eerste zes maanden van vorig jaar 15,8%. In 2018 is dat 17,2%. De bank verwacht de kredietportefeuille ook komende jaren te blijven uitbreiden.

Het aantal duurzame impactleningen van Triodos steeg met 9,5%. Bij iets minder dan een vijfde ging het om hypotheken. De verhouding tussen kredieten en middelen voor de impactleningen steeg van 70% aan het einde van 2017 naar 72,9%. “Dit is in lijn met het beleid van de bank om de ratio tussen kredieten en toevertrouwde middelen te laten groeien”, aldus Triodos.

Eenmalige meevaller

Triodos boekte in de eerste helft van het jaar meer winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst groeide van € 19,4 miljoen tot € 20,5 miljoen. De stijging was te danken aan een eenmalige meevaller door de fusie van twee Amerikaanse duurzame banken, waarvan Triodos er in eentje investeert.

Reageer op dit artikel