nieuws

Energiebesparing standaard in advies De Hypotheekshop

Financiële planning 805

Hypotheekketen De Hypotheekshop en  platform De Energiebespaarders werken sinds deze maand samen. Kopers en huizenbezitters kunnen terecht bij een geselecteerde groep Hypotheekshopvestigingen voor advies op maat over de verduurzaming van de woning, de benodigde investering en de financiering daarvan. De samenwerking wordt stapsgewijs breder uitgerold.

Energiebesparing standaard in advies De Hypotheekshop

Mark de Rijke, directeur van De Hypotheekshop: “Het Klimaatakkoord bepaalt dat de consument investeringen in energiebesparende maatregelen zelf moeten opbrengen. Maar consumenten zijn zich vaak onvoldoende bewust van de noodzaak hiervan. Bovendien zijn de lange termijn besparingen van deze investering moeilijk in te schatten en zijn huizenbezitters vaak niet op de hoogte van de financieringsmogelijkheden.”

Risico waardedaling

Huizenbezitters die het nalaten om hun woning energiezuiniger te maken, lopen volgens De Rijke bovendien het risico op waardedaling van hun woning, iets waarvoor Jeroen Pels, manager hypotheken bij Triodos, eerder deze week ook al waarschuwde. De Rijke: “Of zij dreigen vast te blijven zitten in een onverkoopbaar huis omdat deze niet voldoet aan de nieuwe wetgeving. Wij nemen de financiering van energiebesparende voorzieningen daarom standaard mee in elk adviesgesprek.”

Stap voor stap

Door de samenwerking met De Energiebespaarders hebben kopers en woningbezitters binnen twee minuten een indicatie hoe ze hun woning kunnen verduurzamen. Daarna begeleiden adviseurs van De Hypotheekshop en De Energiebespaarders consumenten samen stap voor stap bij het verduurzamen van hun nieuwe of bestaande woning en de financiering daarvan.

 

 

 

Reageer op dit artikel