nieuws

Amsterdam klopt bij VN aan om oververhitte woningmarkt

Financiële planning 882

Omdat de hoofdstad in Den Haag geen gehoor vindt voor woningmarktproblemen roept Amsterdam de hulp in van de Verenigde Naties. Samen met zeven andere wereldsteden hoopt Amsterdam zo weer grip te krijgen op de huizenmarkt.

Amsterdam klopt bij VN aan om oververhitte woningmarkt

New York, Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona, Montreal, Montevideo en Amsterdam maken zich grote zorgen over de rol van investeerders op hun huizenmarkt. Ze verkopen huizen snel met veel winst door of ze verhuren ze voor hoge prijzen. Verhuur via airbnb maakt de problematiek compleet. De prijzen worden opgedreven en er is nauwelijks aanbod voor woningzoekers.

Brandbrief

De acht wereldsteden vinden dat hun regeringen niet voldoende maatregelen nemen om de woningmarkt af te koelen. Onder leiding van burgemeester Ada Calau van Barcelona hebben ze daarom een brandbrief naar de VN gestuurd. Ze hopen dat die wil helpen speculatie van vastgoedbeleggers aan banden te leggen.

Reageer op dit artikel