nieuws

Vijf redenen om uw klant nu al zijn uitvaartwensen vast te laten leggen

Financiële planning 978

Vijf redenen om uw klant nu al zijn uitvaartwensen vast te laten leggen

Klanten staan niet graag stil bij hun uitvaart. Maar alleen zij weten hoe de eigen uitvaart eruit moet zien. Ook als een klant bepaalde keuzes aan de nabestaanden wil overlaten, is het goed om dat vast te leggen. Vijf redenen om uw klant te stimuleren om nu alvast de uitvaartwensen vast te laten leggen.

  1. Het geeft rust

Uw klant heeft soms speciale wensen en weet hoe zijn uitvaart eruit zou moeten zien. Het vastleggen van deze wensen geeft rust, want zo weet een klant dat zijn afscheid wordt vormgegeven zoals hij dit zelf wenst.

  1. Het helpt nabestaanden

Afscheid nemen kan maar één keer. Voor nabestaanden is het belangrijk te weten dat zij de uitvaart vormgeven zoals hun dierbare dat mooi zou hebben gevonden. Door niet te hoeven twijfelen over het nemen van beslissingen, kunnen ze zich echt richten op het afscheid nemen.

  1. De wensen zijn altijd passend bij wie uw klant op dat moment is

Uitvaartwensen veranderen. Laat klanten hun uitvaartwensen vastleggen en vraag regelmatig of de die nog passend zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om de uitvaartwensen vast te laten leggen én eenvoudig te wijzigen.

  1. Een uitvaartverzorger kent de lokale mogelijkheden

Wijs uw klant op het bespreken van de uitvaartwensen met een lokale uitvaartverzorger. Hierdoor leert hij meer over de mogelijkheden in de regio. Uw klant hoort ideeën waar hij zelf nog niet aan heeft gedacht en die misschien passender en goedkoper zijn.

  1. Uw klant gaat nadenken over de financiering van de kosten

Na het vastleggen van de uitvaartwensen, gaat uw klant nadenken over de financiering van deze kosten. Hij wil inzicht in de financieringsmogelijkheden en wenst advies. Die financiële rust kunt u geven. Het voorkomt onverwachte tegenvallers.

Online vastleggen

Persoonlijke uitvaartwensen kun je online vastleggen of via een uitvaartwensenformulier. Bij Monuta kan dit kosteloos, ook als een klant ergens anders verzekerd is. Wijs uw klant eens op de volgende pagina: https://www.monuta.nl/uitvaart/uitvaartwensen/ en geef hem de rust die hij verdient.

Dit is een partnerbijdrage van Monuta. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Monuta.

Reageer op dit artikel