nieuws

Mieke Telkamp klinkt steeds minder vaak op uitvaart, James Last nog in trek

Financiële planning 967

Nederlanders maken nog steeds traditionele keuzes als het gaat om hun afscheidsmuziek, blijkt uit de jaarlijkse Uitvaartmuziek-top 10 van Monuta. Daarin is de top 3 ongewijzigd gebleven. Wel verdwijnt Mieke Telkamps ‘Waarheen, waarvoor’, ooit de steevaste nummer 1, langzaam uit de lijst

Mieke Telkamp klinkt steeds minder vaak op uitvaart, James Last nog in trek

Monuta maakte de balans op van ruim 6.400 nummers die vorig jaar werden gespeeld bij uitvaarten. Veel verrassingen leverde dat niet op: bij uitvaartdiensten klinkt veelal muziek uit de wat oudere doos. Ave Maria voert de lijst aan in diverse uitvoeringen, daarna volgen Time to say goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Claudia de Breij eist net als vorig jaar de derde plaats op met het relatief recente Mag ik dan bij jou. Sweet People bezet met het instrumentale En de vogels zongen de vierde plaats. De rest van de top 10:
5. Frans Bauer – Een trein naar niemandsland
6. Marco Borsato – Afscheid nemen bestaat niet
7. Frank Sinatra – My way
8. André Rieu – The rose
9. Mieke Telkamp – Waarheen, waarvoor
10. Vera Lynn – We’ll meet again
Telkamp stond vorig jaar nog op de zevende plaats en lijkt voor het laatst in de top 10 te staan.

James Last en Ede Staal

De uitvaartverzekeraar stelde ook een lijst op van meest gedraaide artiesten. Die vertoont veel overlap met de top 10: André Rieu, Marco Borsato, Claudia de Breij, Frans Bauer en Andrea Bocelli staan bovenaan. Veel mensen blijken ook een laatste muzikale groet van het orkest van James Last te waarderen. In de artiesten-top 10 staan ook regionale favorieten als de Drentse Jannes en de Groninger Ede Staal.

Een uitvaartdienst beslaat zo’n drie kwartier en telt gemiddeld drie tot vier nummers, aldus Monuta. “Bij vier nummers is er nog tijd voor toespraken.” Wie top 10 wil naluisteren, kan op de site van Monuta een afspeellijst vinden.

 

 

Reageer op dit artikel