nieuws

Voor € 650 hypotheek zonder advies bij SNS

Financiële planning 5008

Voor € 650 hypotheek zonder advies bij SNS

Starters met kennis van hypotheken kunnen vanaf vandaag  ook zonder tussenkomst van een adviseur een SNS Hypotheek online afsluiten. SNS stelt hiermee tegemoet te komen aan de behoefte van starters die zelf een hypotheek willen regelen. Een hypotheek zonder advies kost € 650 bij SNS. 

Een deel van de starters van nu is volgens SNS zelfbewust, kritisch en denkt niet meer in traditionele kanalen. Zelf keuzes maken en regie voeren vinden zij belangrijk. Ton Timmerman, directievoorzitter SNS: “Wij begrijpen dat ieder mens op z’n eigen manier controle wil hebben en houden over zijn of haar financiën. Waar sommige mensen advies willen, zijn er ook mensen die zelf hun hypotheek samenstellen en alles willen uitzoeken. Door nu ook hypotheken zonder advies aan te bieden voor starters, sluiten we aan bij die klantbehoefte en verbreden we onze dienstverlening.”

Risico’s teruggebracht

De bank wijst erop dat het hypotheekaanbod voor starters tegenwoordig een stuk overzichtelijker is. “Vanuit (fiscale) regelgeving is het aantal risico’s teruggebracht. Zo mag je niet meer dan 100% van de waarde van je huis lenen, waardoor het risico dat je huis ‘onder water’ komt te staan is afgenomen. Ook zijn er minder productvormen waaruit starters kunnen kiezen die nog financieel aftrekbaar zijn.”

Kennis en ervaringstoets

Bij de execution only hypotheek van SNS advies kun je alleen kiezen voor een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 of 20 jaar.  De klant kan alleen een hypotheek zonder advies aanvragen als je de kennis- en ervaringstoets succesvol afrondt. Klanten die de kennis- en ervaringstoets niet halen, kunnen alsnog een hypotheek afsluiten via een SNS Adviseur. Ook in situaties waarbij een uitgebreider hypotheekadvies nodig is, bijvoorbeeld bij ondernemers, kun je alleen een hypotheek met advies afsluiten.

 

Reageer op dit artikel