nieuws

Syntrus Achmea doorbreekt grens € 10 mrd aan hypotheken

Financiële planning 1105

De totale hypotheekportefeuille van Syntrus Achmea Real Estate & Finance is in de eerste maanden van dit jaar door de grens van € 10 mrd gegaan. De groei stoelt op nieuwe mandaten van bestaande opdrachtgevers en de komst van zeven nieuwe klanten. De vermogensbeheerder mag in 2018 namens institutionele beleggers opnieuw ruim € 2 mrd beleggen in nieuwe woninghypotheken.

Syntrus Achmea doorbreekt grens € 10 mrd aan hypotheken

Syntrus Achmea RE&F belegt vermogen van institutionele beleggers via verschillende labels in woninghypotheken. Onder meer via het PVF Particuliere Hypothekenfonds, dat vorig jaar vijf pensioenfondsen en begin dit jaar twee verzekeraars verwelkomde als nieuwe klant (totaal: 52 klanten). Dit fonds bestaat twintig jaar en zal in 2018 groeien naar een omvang van € 7,5 mrd.

Interesse buitenlandse beleggers

“De belangstelling van Nederlandse institutionele beleggers voor woninghypotheken blijft groot”, zegt directievoorzitter George Dröge van Syntrus Achmea RE&F. “Daarnaast zien we ook de interesse van buitenlandse beleggers toenemen. Deze partijen betreden de markt bij voorkeur met een groot mandaat, al dan niet via een separate account. Gelet op de mogelijkheden die wij hen kunnen bieden, verwachten we de komende jaren ook langs die lijn verder te groeien.”

Verstrekking via intermediair

Alle hypotheken worden via het intermediair aan de consument verstrekt. De verdere dienstverlening verzorgt Syntrus Achmea RE&F in eigen huis. Dröge: “We kunnen op die manier met een hoog serviceniveau snel schakelen en kennen elk dossier. Dat is niet alleen prettig voor de consument en het intermediair, maar draagt ook bij aan het rendement voor onze institutionele opdrachtgevers.”

Reageer op dit artikel