nieuws

Ook Syntrus Achmea springt op trein vroege vaststelling zakelijk inkomen

Financiële planning 2177

Hypotheekverstrekker Syntrus Achmea en het bedrijf Zakelijk Inkomen zijn begonnen met een pilot voor het vroegtijdig vaststellen van het zakelijk inkomen van zelfstandig ondernemers. Het doel is om in een eerder stadium 100% zekerheid te geven over de hoogte van het zakelijk inkomen. Ook de serviceproviders DAK en Home Invest en de serviceorganisatie Huismerk (Romeo Financiële Diensten) nemen deel aan de proef.

Ook Syntrus Achmea springt op trein vroege vaststelling zakelijk inkomen

 

Het hierin gespecialiseerde bedrijf Zakelijk Inkomen zorgt voor een maatwerkanalyse van het zakelijk inkomen die vervolgens via één van de serviceproviders, samen met een hypotheekaanvraag, kan worden ingediend bij de labels Syntrus Achmea of Attens Hypotheken.

Snel duidelijkheid

Bert Fransen, directeur van Zakelijk Inkomen: “Ook een ondernemer verdient zo snel mogelijk duidelijkheid over zijn of haar inkomen om te weten waar hij of zij aan toe is. Door vooraf 100% zekerheid te geven over de hoogte van het inkomen wordt er voorkomen dat er in een (te) laat stadium problemen ontstaan op dit vlak.”

100% zekerheid

Binnen de pilot geeft Syntrus Achmea vooraf 100% zekerheid over de hoogte van het zakelijk inkomen zonder dat er een hypotheekaanvraag meegezonden hoeft te worden. Concreet betekent dit dat het inkomen vóór het insturen van de aanvraag dan al beoordeeld en vastgesteld is. Dit is van toepassing bij zowel het label Syntrus Achmea als Attens Hypotheken.

Standaardisering beoordelingsproces

Dennis Franken, Manager Operations van Syntrus Achmea Real Estate & Finance: “Door deze standaardisering van het beoordelingsproces zijn wij in staat om onze doorlooptijden bij hypotheekaanvragen van zelfstandig ondernemers verder te verlagen. Een zelfstandig ondernemer heeft zo dus eerder duidelijkheid of de gevraagde hypotheek haalbaar is. Voor alle betrokkenen, maar met name voor de aanvragers van de hypotheek, is dat een zeer positieve ontwikkeling.”

Aangesloten serviceproviders

De aangesloten serviceproviders en formule zien de maatwerkanalyses van Zakelijk Inkomen als welkome ondersteuning richting het intermediair en vinden de snelheid waarmee Syntrus Achmea dit beoordeelt erg positief. Marcel Bax, directeur van Home Invest: “Begin 2017 zijn we als 1e serviceprovider een pilot gestart met Zakelijk Inkomen in combinatie met Attens en Syntrus. Dit om snelheid in het acceptatieproces te krijgen voor de ondernemers en zzp’ers. Doorlooptijden zijn hier veel korter geworden.”

Mum van tijd

“Voor adviseurs blijft het een uitdaging hoe zij ondernemers kunnen bedienen zonder dat het vaststellen van het inkomen veel tijd in beslag neemt”, aldus Huismerk-directeur Tony Stam. “Door samen met Zakelijk Inkomen op te trekken, hebben de adviseurs die bij ons zijn aangesloten in een mum van tijd een inkomensverklaring in handen.”

Andere initiatieven

Eerder deze week lanceerde geldverstrekker Munt Hypotheken een soortgelijk initiatief. Daarbij wordt samen gewerkt met fiscaal-juridisch specialist Raadhuys, ook een van de partijen die voor NHG zakelijke inkomens toetst. Ook de serviceproviders Flexfront, De Financiële Makelaar en VCN United Capital hebben hiervoor een tool in de markt gezet, waarbij dan direct wordt wordt vergeleken bij welke geldverstrekkers het inkomen passend is.

Reageer op dit artikel