nieuws

MiFID II-examens via DSI over drie weken beschikbaar

Financiële planning 870

De vakbekwaamheidsexamens voor dienstverleners die bemiddelen in beleggingsadvies kunnen vanaf 23 januari worden afgenomen via Stichting Dutch Securities Institute (DSI). Binnen de nieuwe Europese richtlijn MiFID II, die vandaag in werking treedt, gelden strengere regels voor beleggingsadvies en -dienstverlening. Die nieuwe regels gelden niet meer alleen voor adviseurs, maar ook voor informerende medewerkers.

MiFID II-examens via DSI over drie weken beschikbaar

Doel van de herziene Markets in Financial Instruments Directive (MiFID II) is het efficiënter en transparanter maken van de Europese financiële markten en het vergroten van de bescherming van beleggers. Vanaf vandaag moeten beleggingsorganisaties daarom voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de Europese toezichthouder ESMA.

Beperkte vertraging

De Nederlandse toezichthouder, Autoriteit Financiële Markten, heeft aangegeven begrip te hebben als het borgen van de vakbekwaamheidseisen via DSI een beperkte vertraging oplevert. Dit geldt zowel voor het aanvragen van accreditatie voor eigen oplossingen bij DSI als voor het afnemen van examens via DSI. DSI heeft samen met de AFM vastgesteld wat de normen zijn voor de Nederlandse financiële beleggingssector.

De diverse examens kunnen vanaf 23 januari worden afgenomen via DSI. De AFM meldt vandaag de ontwikkelingen met betrekking tot deze examens volgen, net als de accreditatieaanvragen die bij DSI worden ingediend.

Reageer op dit artikel