nieuws

Twee maanden brommen voor adviseur die deed alsof hij arbeidsongeschikt was

Financiële planning 1067

Een voormalige verzekeringsadviseur uit de Amerikaanse staat Washington moet 60 dagen de gevangenis in omdat hij vijf jaar lang op vals gronden een arbeidsongeschiktheidsuitkering van de staat kreeg. De man stelde dat hij door een blessure niet in staat was om te werken. In werkelijkheid runde hij in de periode zeer succesvol zijn advieskantoor.

Twee maanden brommen voor adviseur die deed alsof hij arbeidsongeschikt was

Business Insurance meldt dat de voormalige adviseur, James C. Kooy uit Lake Stevens (Washington) eerder deze week werd veroordeeld voor diefstal omdat hij ten onrechte meer dan $ 233.000 had ontvang uit de ongevallenverzekering die hij had lopen bij de staat Washington. Al eerder had de man het delict bekend.

Verdraaide knie

In 2008 startte de uitkering, een gedeeltelijke vervanging van het inkomen dat de man misliep omdat hij bij een arbeidsongeval zijn knie had verdraaid. Twee jaar later opent hij in zijn woonplaats een eigen assurantiekantoor, Lake Insurance Inc. De staat beëindigt de uitkering maar hervat deze opnieuw als Kooy aangeeft toch niet te kunnen werken en van plan is om zijn bedrijf te verkopen.

$ 800.000 omzet

De staat kom er in 2015 echter achter dat de man gewoon eigenaar blijft van Lake Insurance en doorgaat met werken. Onderzoek leerde dat het adviesbedrijf in de voorliggende periode van vijf jaar meer dan $ 800.000 euro aan omzet binnen harkte. In de tussentijd liep de uitkering aan Kooy gewoon door.

Reageer op dit artikel